Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 11. 2015

Osobní zkušenost

Hra  končí až s posledním pukem. Holandský billiard je velmi živá hra, kde je možné opravdu vše a není dobré házet flintu do žita během hry. Když se nezadaří Vám, neznamená to, že nemůže pokazit i Váš  soupeř.

Na  posledním ostravském turnaji v holandském billiardu se mi 8 kol vcelku dařilo a byl jsem na  2.-3. místě. Ale 9., tedy předposlední kolo, se mi výrazně nepovedlo a odečítal jsem 9 bodů (100 bodů je jakoby nula- základ- co je nad 100, to jsou plusové body a přičítají se, co je  pod 100- to se odečítá- nahrál jsem tedy 91 bodů.)

Nálada u mne klesla na bod mrazu, protože mí největší soupeři mne v tu chvíli převálcovali. Spoluhráčům u stolu jsem smutně sdělil, že jsem právě přišel o medaili- na 3. místo jsem ztrácel 28 bodů, na druhé snad přes milión, to jsem ani nepočítal. Když jsem viděl, jak dobře dosud hrál borec na 3. místě, ani mne  nenapadlo, že by mohl zaškobrtnout.

O svém neúspěchu jsem řekl Elišce. "To nic, taťko, teď  hodíš  140 a  bude to dobré, uvidíš."

"No jo, ale  to by  můj  rival musel hodit  jen 112 a  podívej, jak dosud  hrál" A odešel jsem ke  svému stolu  zkusit  zahrát  140 bodů. Snažil jsem se, soustředil se co to dalo, mířil jsem, nikam jsem nespěchal, prostě jsem moc chtěl dát těch 140 bodů.  Ale nevyšlo to, nahrál jsem "jen" 124 bodů, což  mi přineslo další zklamání. 

Smutný jsem šel nahlásit  svých +24bodů. Můj výsledek ale  byl náhle zklamáním pro mé 2 nejbližší soupeře. Ani jim se kiks nevyhnul, a to v posledním kole. Odečítali 12 a 25 bodů, což mi vyneslo krásné 2. místo.

Hra končí až s posledním pukem. Je dobré  mít s sebou někoho, kdo vás podpoří v dalším boji a nakopne Vás. Někdy se to vyplatí. To je moje osobní zkušenost.